Полуфиналните мачове във всички 10 категории при девойките (до 18 г.) на Европейското първенство по бокс за момичета и девойки ще се изиграят днес в зала „София“. 

Мачовете започват в 18 часа, като първа на ринга отново ще излезе Еми-Мари Тодорова. При най-леките (кат. до 48 кг) нейна съперничка ще бъде Алена Токарчук от Русия.

Веднага след това, но на другия ринг, в кат. до 51 кг ще излезе Горяна Стоева, която ще боксира срещу европейската шампионка от Турция 2016 Индира Шудабаева (Рус), съобщават от Пресслужбата на родната федерация.

При 64-килограмовите Аслъхан Мехмедова ще търси място на финала също срещу рускиня – европейската вицешампионка Екатерина Диник. Преди година на първенството в Турция българката бе пета, а сега си гарантира най-малко бронзов медал.

В следобедната сесия от 14 часа в първи мач от програмата и дебютен за нея на това първенство ще излезе и бронзовата ни медалистка от м.г. при момичетата Мелек Закифова. Нейна съперничка в ¼-финала в кат. до 46 кг ще бъде украинката Христина Лакичук.