Петър Стоянов - Вожда получи хипертонична криза в съдебната зала по време на заседание, на което трябваше да бъде гледана мярката му за неотклонение „задържане под стража", съобщава DarikNews.bg.

В съда беше извикан екип на спешна медицинска помощ, който прегледа Сумиста. Според данните, които лекарят д-р Димитров съобщи кръвното налягане на Стоянов беше 180/90, а пулсът му 86.

В съдебната зала пред журналисти Стоянов заяви: „Просто искам да доживея до процеса", както и че почти всяка вечер има нужда от медицинска помощ, тъй като здравословното му състояние се влошава. Той обясни, че няколко пъти е искал да бъде прегледан от лекари специалисти - кардиолог и ендокринолог, но това не се е случило, тъй като не е било разрешено от прокурора по делото Ася Петрова.

По-рано днес в съдебната зала тя обясни, че последната експертиза за здравословното състояние на Сумиста е било направена на 29 октомври, а междувременно е назначена нова, чиито резултати се очаква да станат ясни.

Единият от адвокатите на Сумиста Ивайло Найденов поиска да бъде назначена нова съдебно-медицинска експертиза, която да определи актуалното здравословно състояние на Стоянов.

Съдът уважи искането на защитника, като същевременно експертизата ще трябва да даде отговор на въпроса дали здравословното състояние на Петър Стоянов позволява той да бъде лекуван в шуменския арест. Заседанието за гледане на мярката беше отложено.