Мария Матева и Невяна Владинова ще изиграят композициите си с топка и обръч в първия ден на Световната купа по художествена гимнастика, която ще се проведе от 14 до 16 август в зала "Арена Армеец".

Матева е в първа група и е с 18-ти стартов номер. Заедно с българката в потока са още Нета Ривкин (Израел) и Александра Солдатова (Русия). Във втора група е корейката Йон Дже Сон.

В третия поток компания на Невяна Владинова (със стартов номер 6) ще правят звездите на световната художествена гимнастика Яна Кудрявцева и Маргарита Мамун (Русия), Катерина Халкина и Мелитина Станюта (Беларус) както и Анна Ризатдинова (Украйна).

Във втория ден на надпреварата за многобоя гимнастичките ще изпълнят съчетанията си с лента и бухалки. При ансамблите в първия ден на надпреварата момичетата на Ина Ананиева попаднаха във втора група за композицията с пет ленти и са с четвърти стартов номер.

В потока са още съставите на Беларус и Япония. В първа група пък се петорките на Израел, Испания, Украйна и Русия. В неделя за изпълненията с обръчи и бухалки световните ни шампионки отново са във втора група и ще излязат на килима осми, след ансамблите на Беларус и Испания. Съставите на Израел, Япония, Русия и Украйна са в първи поток.

В състезанията при жените заявка за участие са заявили 52 гимнастички, а при ансамблите съставите са 19, като от фаворитите липсва само тимът на Италия. Входът за зрителите в зала "Арена Армеец" е свободен./БТА