Българинът Александър Владимиров загуби от Али Алаб /Франция/ в мач за титлата европейски шампион по бокс за професионалисти на Световната боксова асоциация - Европа, в категория суперпетел /до 55,338 килограма/. Мачът в 12 рунда се игра в Маракеш /Мароко/, а след последния удар на гонга и тримата съдии точкуваха за Али Алаб.

"За първи път мога да се гордея със себе си, каза за БТА по телефона от Маракеш известният български боксьор Александър Владимиров. От шестия рунд го награбих французина и доминирах до края на мача. Не, ще бъда откровен - не мисля, че съдиите са ме ощетили. Шест рунда доминираше Алаб, шест рунда - аз. Но в крайна сметка съдиите дадоха победата на Алаб. Въпреки загубата съм доволен от себе си. Година и нещо не бях се качвал на ринга и мислех да се отказвам от бокса. Но май има още хляб в мен. . ."

"След такива мачове не знаеш дали да те е яд, че Сашо е загубил, или да си горд от играта, която показа, коментира от Маракеш треньорът Борислав Бояджиев, който бе в ъгъла на Владимиров. Наистина много равностоен мач и в крайна сметка съдиите предпочетоха Алаб. Това е, както се казва, животът продължава. . ."