Кубрат Пулев ще загуби от Тони Томпсън, прогнозира световният шампион в тежка категория на IBF Владимир Кличко в интервю за "ATG Radio".

Именно за правото на двубой с украинеца на 24 август ще се бият Кобрата и Тигъра. Томпсън е до болка познат за по-малкия брат Кличко, който на два пъти надигра американеца в миналото. Влад обаче залага именно на намиращия се в страхотна форма американец пред Кобрата, който не е е излизал на ринга почти от година.

"Познавам Томпсън много добре. Не съм изненадан, че победи два пъти Дейвид Прайс. Тони е много подценяван в последните години. Сигурен съм, че може да победи всеки от Топ 10. Нямам търпение да гледам мача на Томпсън с Пулев. Мисля, че ще го победи", сподели още световният шампион във версиите IBF, WBO, IBO и супершампион на WBA.

Все пак той намекна, че евентуален двубой с Томпсън или Пулев изобщо не изглежда близо. "Но нека все пак не мислим за това. Аз мисля мач за мач и следващият ми такъв е с Александър Поветкин", коментира още Владимир Кличко. Срещата му с Поветкин ще е за обединяването поясите на WBA, където руснакът се води редовен шампион. Мачът е през октомври.

"Не сме правили още пресконференция. Трябва да го направим в следващите 2 седмици в Москва. Нямам търпение за Поветкин. Има много боксьори в дивизията, но той е най-вълнуващият. Той е шампион на WBA, a аз съм супершампион. И двамата сме олимпийски златни медалисти. Мисля, че феновете ще са развълнувани", заяви за срещата Кличко.

Той добави, че по-скоро гледа към следващ мач в Щатите, където похвали двамата местни таланта - Дионтей Уайлдър и Брайънт Дженингс, който вече отказа да се бие с Кобрата. "И двамата са топ боксьори от Щатите. И двамата показват нещо в тежка категория. Работих с Уайлдър преди мача ми с Мариуш Вах. Харесва ми държанието му. Само вижте рекорда му - нокаутирал е всичките си противници. Дженингс се движи бързо, ще покаже класа в следващите си няколко мача. Мисля, че ще срещна един от двамата в бъдеще", заяви Влад. /БГНЕС