Световният шампион по бокс за професионалисти в тежка категория на Световния боксов съвет Виталий Кличко и неговата партия Украински демократичен алианс за реформи /УДАР/ заеха четвърто място на парламентарните избори в Украйна, които се проведоха в неделя.

Така Виталий Кличко влезе в украинския парламент и е твърде възможно боксьорът да участва в съставянето на правителството.

С най-голяма подкрепа на парламентарните избори в Украйна е управляващата Партия на регионите - 33,6 процента. На втора позиция е обединената опозиция „Отечество“ с 22,9 процента, а на трета позиция е комунистическата партия с 14,5 процента.

Украинският демократичен алианс за реформи (УДАР) на Виталий Кличко е на четвърто място с 13,12 процента.

Новата партия на легендарния бивш украински футболист Андрий Шевченко получи само 1,6 процента и не успя да премине границата от 5 процента за влизане в парламента на Украйна.

Виталий Кличко няма да бъде първият боксьор, влязъл успешно в политиката. Смятаният за най-добър професионален боксьор в света във всички категории Мани Пакиао е депутат в конгреса на Филипините. Бившият световен шампион в тежка категория за професионалисти Николай Валуев пък в момента е депутат в Руската дума.