Българският отбор по художествена гимнастика беше посрещнат много топло от домакините в Мураяма. Тимът ни е на подготовка в Япония за трета поредна година.

На лагера присъстват ансамбъл - жени - основен състав и резерви, както и индивидуалните състезателки Катрин Тасева, Невяна Владинова, Боряна Калейн, Татяна Воложанина, Вая Драганова и Йоана Николова. Петя Борисова се възстановява след направената и операция, а Лъчезара Пекова има изпити, на които трябва да се яви и не може да пътува с отбора.

Домакините организираха специална церемония и вечеря за „Добре дошли”.

Целият отбор и останалата част от екипа бяха посрещнати с традиционна песен – Hanagasa. Името на народната песен буквално означава „песен с цвете на сламена шапка”. Именно такива шапки получиха и грациите. Песента се придружава и със специфичен танц, в който се използва и сламената шапка с цветя.

От японска страна са били предоставени доброволци, специално подбрани за да помагат на нашите гимнастички докато са на местна земя.

Изключително любезните домакини са подсигурили на българския отбор специална видео апаратура, която ще помага по време на тренировките за анализи.

Грациите ни вече тренират в Япония