Спортният талант на „Еврофутбол“ – Виктория Радева, триумфира със седмата си шампионска титла на България по шахмат. Два кръга преди края на Държавното индивидуално първенство до 16 г., който се провежда от 02 до 10 април в Пловдив, 14-годишната състезателка на клуб „Спартак Пловдив“ е безапелационна на върха в подреждането. Вики е със 7 победи от 7 кръга, което я прави недостижима за втората Маргарита Балимезова, която е с 4,5 точки. Така преди изиграването на последните 2 партии Вики е коронясана за шампион.

Събота и неделя предстоят да се проведат и състезанията по ускорен шах и блиц, където Вики е амбицирана да триумфира отново с титлите.

Близо 1100 гласа за два дни (данните са към 11.20 часа на 07.04.2016 г.) бяха регистрирани в анкетата за Спортен талант на публиката, чрез която състезателят, получил най-много гласове ще бъде финансиран от „Еврофутбол“. Трима си оспорват челното място в момента. Това са: 17-годишната Диляна Йоргачкова от Стара Загора (лека атлетика), 16-годишната Ерика Зафирова от Бургас (художествена гимнастика) и 18-годишната Пламена Съйкова от Пирдоп (каяк). Първата има 128 гласа, Ерика е с 122, а Плавена е със 114.

Припомняме, че вотът за Спортен талант на публиката стартира на 05.04 и ще продължи до 19.04 включително.

Медийни партньори са: сайтовете sportal.bg, dir.bg, gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, actualno.com, sportlive.bg, winner.bg, вестниците „Еврофутбол“ и „Марица“, агенция КРОСС, телевизиите ТВ7, News7 и Канал 3, както и радиата Дарик и БНР.