Едно бронзово отличие и два сребърни медала е активът на Спортния талант на „Еврофутбол“ Боряна Калейн от завършилото през уикенда държавно първенство по художествена гимнастика за приз „Жулиета Шишманова“ в Бургас. Боряна завоюва третата позиция в многобоя след националните ни състезателки при жените Невяна Владинова и Катрин Тасева.

Лично президентът на БФХГ Илиана Раева и вицепрезидентът Мария Петрова връчиха медалите на призьорките. В шампионата на отделните уреди Боряна грабна сребърните отличия на бухалки със 17.500 т. и на топка със 17.550 т.

Другият ни Спортен талант – Мадлен Радуканова, също може да се похвали с отлично представяне в Бургас. Мади зае 6-о място в многобоя и се класира на три финала на отделните уреди. На топка е 4-та, на обръч е 5-та, а на лента е 6-та.

Джудистът ни с квота за Олимпийските игри в Рио де Жанейро – Ивайло Иванов, достигна до 1/4-финалите в категория до 81 кг. на Гран при на Грузия. В Тбилиси 21-годишният ни спортист бе спрян от представителя на домакините Леван Гугава, който се класира на финал. Така, Иво получи шанса да се бори за медал на репешажите, но там отстъпи на германеца Александър Вийжерзак. Иначе, Иво постигна две победи в надпреварата – над Адриан Лоренцо (Исп.) и Антонио Чиано (Ита.) съответно във втори и трети кръг.

Схващане в крака попречи на Милица Мирчева да подобри личното си постижение в полумаратона на Световното първенство в уелската столица Кардиф, което се проведе на 26.03.2016 г. Проблемите на 21-годишната добричлийка започнаха след 12-тия километър, което се оказа решаващо за незадоволителното представяне на българката и нейното 65-о място в дисциплината. „Проблемът в крака беше сериозен и завърших състезанието тежко и трудно. Въпреки това, съм обнадеждена за предстоящите ми стартове“, заяви Милица секунди преди да излети за Итън, Кения, където се подготвя от началото на годината. Българката записа 1.16.54 ч., а победителка е 22-годишната кенийка Перес Джечирчир, която финишира за 1.07:31. 

Gong.bg e медиен партньор "Спортни таланти".

Програма „Спортни таланти“ е част от мащабния социален проект на „Еврофутбол“ – „Печелиш и помагаш“, който стартира през 2007 г. До момента чрез него са реализирани 20 кампании, насочени към различни проблемни сфери от нашия живот.