Вихрен спечели по изключително драматичен начин първата си титла от държавното първенство по водна топка, след като в трета среща от финалния плейоф надигра ЦСКА с 12:11.

Състезателите от Сандански решиха изхода на двубоя в средата на втората част, когато поведоха с 5:1 и дори изпуснаха наказателен удар (Ивайло Пачалиев стреля в гредата), информира БТА.

Оттук нататък Вихрен поддържаше аванс от 2 до 4 гола. Три минути преди края възпитаниците на Иван Динев дръпнаха с 4 гола - 11:7 и това бе всичко.

Едва тогава "червените" се активизираха и отбелязаха три безответни гола. 24 секунди преди края те намалиха пасива си на 1 гол, но в последната атака Вихрен имаше топката и успя да я задържи за крайната победа.

Така Вихрен за първи път в историята си стана шампион на страната. А клубът е създаден само преди две години и половина.

За шампионите с най-голям принос бе Борис Къркеланов, който вкара 4 гола, докато с 3 гола завърши Ивайло Пачалиев. За ЦСКА с 5 гола се отличи Цветомир Обретенов, а 4 гола вкара Божидар Петрунов.

В средата на третата част двубоят бе прекъснат за около 10 минути заради агитката на ЦСКА, която изрази бурно недоволството си от решенията на съдиите.

Президентът на клуба от Сандански Константин Динев изгледа от трибуните триумфа на своите ватерполисти и първи ги поздрави за големия успех.

"Щастлив съм, че на тези години успях да изведа отбора до шампионската титла. Мачът бе с голям заряд и напрежение и се радвам, че момчетата се справиха с трудната задача да победят колос като ЦСКА, заяви главният треньор Иван Динев. Благодаря на всички състезатели и на сина ми Коко Динев, който оказа голяма помощ за развитието на отбора", каза още Динев-старши.

Трети мач от финалния плейоф за титлата по водна топка за мъже:

Вихрен - ЦСКА - 12:11 (2:1, 4:3, 3:2, 3:5)

голмайстори:

0:1 Цветомир Обретенов

1:1 Климент Желев

2:1 Ивайло Пачалиев

3:1 Йордан Велинов

4:1 Васил Шукеров

5:1 Ивайло Пачалиев

5:2 Георги Димов

5:3 Божидар Петрунов

6:3 Борис Къркеланов

6:4 Цветомир Обретенов

7:4 Борис Къркеланов

8:4 Борис Къркеланов

8:5 Божидар Петрунов

8:6 Божидар Петрунов

9:6 Ивайло Пачалиев

9:7 Цветомир Обретенов

10:7 Борис Къркеланов

11:7 Мартин Палазов

11:8 Божидар Петрунов

11:9 Найден Найденов

12:9 Васил Миленов

12:10 Цветомир Обретенов

12:11 Цветомир Обретенов