Цяла България е застинала с надежда за добри новини, свързани с най-добрия ни алпинист Боян Петров. Той изчезна под връх Шиша Пангма в Хималаите и от 3 май е в неизвестност. 

Всички гледат с надежда към спасителната акция, а и за читателите на GONG.BG това беше безспорното събитие на миналата седмица. Цели 43.78% от тях избраха именно това за най-важното, случило се през изминалите седем дни. 

Така всякакви други футболни и спортни страсти останаха назад и всички следят новинарския поток за родния алпинист и спасителната акция. 

Славия спечели първи трофей от 22 години насам, но само 31.16% го определиха за най-важно през миналата седмица и "белите" останаха втори в своята радост. На трето място класирахте историческият момент в Бундеслигата с отпадането на Хамбургер за първи път в историята му. За този минорен момент гласуваха 14.14%. 

Останалите предложения събраха твърде малък вот. На четвърто място е седмата поредна титла на Ювентус с 3.99%, а Топ 5 се затваря от загубата на Барселона и свършекът на серията от мачове без загуба на каталунците със скромните 2.05%. 

Краят на сезона в Англия е шести в подреждането с 1.88%, следван от фиаското на Григор Димитров в Мадрид с 1.7%, а най-малък вот събра победата на Люис Хамилтън в Испания - само 1.29%.