Радослава Ненова, жената, която споделя пътя си с Боян Петров, даде емоционална изповед в последните часове на спасителната акция по търсенето на българския алпинист. Той е в неизвестност на хималайския връх Шиша Пангма от 3 май. 

"За мен всичко беше битка с планината, тя го искаше за себе си, а аз - за мен. Знам, че е голям риск там, но никога не сме се сбогували така, сякаш няма да се видим. В началото може да се е скрил, за да изчака да мине бурята, но ако беше така, досега да трябваше да е слязъл."

"Каквото и да се е случило преди дни, сега вече шансът е минимален", заяви Ненова пред "Би Ти Ви", но сподели, че все още таи надежда, докато траят последните часове от спасителната акция. 

"Не бях готова за това, че Китай и Непал са в по-особени отношения, а и самите държави не знаеха как да реагират при молба от трета страна. Дори когато непалците прекратиха своята мисия вчера, аз се зарадвах, че китайците продължиха своята."

"Това все пак ни подарява още един ден, в който имаш надежда, въпреки всички факти. Трудните моменти започнаха още със съобщението, че го няма и ще продължат още дълго. С детето искаме да отидем до базовия лагер някой ден", сподели още Ненова.