Спортист номер 1 на България за 2011 година Станка Златева си пожела догодина отново да бъде посрещната по подобен начин – с бурни овации за постигнатите успехи през годината.

Световната и европейска шампионка спечели класацията Спортист на годината с 1246 точки, оставяйки след себе си плувецът Петър Стойчев и борецът Елис Гури.

„Надявам се догодина да си свърша работата и пак да ме посрещнете по този начин. Искам да благодаря, които допринасяте за моето развитие. Благодаря на моя треньор Симеон Щерев, който е плътно до мен през цялото време. Нека пожелаем много златни медали на българските спортисти от Олимпиадата догодина“, заяви Станка Златева, която получи приза си от спортния министър Свилен Нейков.

"Не съм очаквала да стана спортист на годината и даже се учудих, че съм на първо място. Всички желаят да спечелят наградата, всички в топ 10 са достойни. Не съм човек, който обещава. Ще дам най-доброто от себе си на олимпиадата и ще стане това, което е решил Господ. Мотивира ме любовта на хората към мен. Много ми се радват всички и ми дават постоянно стимул да се трудя още повече и повече. Ще продължавам така, докато издържа. Ще приключа само тогава, когато започна да куцам и не мога да се боря", каза още Златева.

Треньорът на Златева - Симеон Щерев, който бе избран за номер 1 при треньорите заяви: "Винаги очакваме да бъдем номер едно, както аз, така и моите състезатели. До последно вярвахме, въпреки че конкуренцията е много силна. Илиана Раева се доказа като голям треньор и голям ръководител. Има и други треньори, които заслужаваха. В класическата борба също имаме световен шампион. Станка Златева обаче е най-добрата българска спортистка в момента и заслужено спечели. Ако не се беше получило, нямаше да се сърдим на никого. Най-важното пред нас сега са олимпийските игри и тази награда трябва да я стимулира. Надявам се да спечели златен медал в Лондон. Ще й бъде трудно, ще бъде трудно и на останалите, а някои от тях дори нямат все още квоти - Михаил Ганев, Кирил Терзиев, Димитър Кунчев и други."

"На европейското първенство ще бъде трудно. Не сме поставяли програма минимум, но имаме възможност за още три квоти при мъжете и една при жените. Вярвам, че ще имаме успех на олимпиадата. Дано да имаме поне един медал, дано да са и повече. Имаме проблеми с травми. Станка в момента е контузена, при мъжете също трима лекуват травми. Надяваме се те да се възстановят навреме и да се представят достойно както в квалификациите, така и на олимпиадата".