Новият старши треньор на националния отбор по спортна гимнастика Красимир Дунев и президентът на родната централа Йордан Йовчев разкриха, че очакват от тима поне три квоти за Олимпиадата в Лондон през 2012 година. Две от тях са сигурни, тъй като ще бъдат спечелени от най-добре представилите се в многобоя състезатели - мъж и жена, от Световното първенство в Токио през октомври. Най-добрият ни гимнастик Йордан Йовчев също подготвя многобой, като се чувства готов на четири уреда от общо шест.

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК!

“Подготовката на националния отбор започна в началото на годината, а през последната седмица сме в Пловдив, защото там условията са най-добри към момента. В София уредите са стари, залата е студена, имаше и минусови температури, което не ни позволява да се подготвяме пълноценно“, сподели Дунев, който не скри надеждите си, че скоро залата на стадион “Раковски” ще бъде готова.

“Първото състезание за Филип Янев, Александър Батинков и Йордан Йовчев е във Франция, на откритото първенство, а след това ще участват на Световната купа в Котбус”, сподели старши треньорът на националните Краси Дунев.

Общо шест гимнастици, 5 мъже и 1 жена, ще заминат за Европейското първенство в Германия, в началото на април. Все още обаче не е ясен окончателният състав на тима, който ще бъде определен след провеждането на контролни състезания.

“Мисля, че подготовката върви добре, за условията, които имаме. Момчетата се подготвят много добре. Радостното за мен и цялото ръководство е, че Филип Янев се завръща и се надяваме да имаме успех на Европейското първенство и финал на земя от Филип Янев”, добави Дунев.

Въпреки всички останали надпревари през годината, главната цел пред националния отбор е Световното първенство в Токио през октомври.

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК!