Българската федерация по спортна гимнастика се сдоби за първи път с генерален спонсор, който ще осигури екипите на отборите. Договорът с международната фирма за спортна екипировка е за срок от една година с опция за продължаване. До този момент федерацията бе подпомагана частично от различни спонсори и хора, които са подкрепяли централата временно.

След подписването на контракта най-добрият ни гимнастик в този спорт, на който се възлагат и огромни очаквания за Игрите в Лондон през 2012 година, получи от новия спонсор специална фланелка с олимпийските кръгове и красноречив надпис “Победата не е всичко. Желанието да победиш е.”

Президентът на Българската федерация Йордан Йовчев обяви и целите пред националния отбор за настоящия сезон - спечелване на три квоти за Олимпиадата догодина и поне три финала на предстоящото през април Европейско първенство в Берлин, Германия.

Националният отбор по спортна гимнастика се готви през изминалата седмица в Пловдив, заради лошите условия на съоръженията в София. Залата на стадион “Раковски” вече е ремонтирана, като се чакат единствено обещаните от Министерството на спорта, в лицето на Свилен Нейков, 400 хиляди лева, с които да бъдат закупени уредите.