Мечтата на България и Кубрат Пулев не се осъществи. След пет рунда Владимир Кличко нокаутира Кобрата в мача за световната титла в тежката категория по бокс. Пулев записа повече от достойно представяне, като имаше своите немалко силни моменти на ринга. Типично в свой стил Кличко заложи на някои хитрини, а при всеки клинч подлагаше главата си нерегламентирано.

Кобрата допусна първа загуба след 20 мача, а съперникът му записа 63-и успех, както и 53-а победа, дошла след нокаут.

Невероятна церемония постави старт на зрелищната битка, а препълнената зала, в която изпъкваха многото български знамена, допринесе за неописуемата атмосфера. Силни български възгласи "Сърце, душа за победата!" огласяваха пространството през целия мач, но това не бе достатъчно за българския успех.

След като първият гонг удари Кобрата започна добре мача. Серия от благополучни удари, които нанесе българската бокс гордост на украинеца, доведе до разколебаването на  Кличко. Но последва епизод, в който Кличко наложи доминация. Ляво кроше на Железния чук повали Кобрата, но той бързо се изправи. След това българинът понесе нов тежък удар и отново загуби равновесие, като се озова на ринга, като отново се изправи. Стана на един крак и с усмивка продължи.

Във вторият рунд Кобрата продължи да се представя достойно, а тактиката и сдържаността властваше. В края на третата част Железния чук обаче отново показа опитността си, като изтласка противника си и така Пулев бе в състояние на трети нокдаун. Българинът обаче устоя и в тази ситуация.

Пулев влезе в четвъртия рунд с рана под лявото око, а в началото на тази част няколко леви прави удара на Пулев смутиха в значителна степен Кличко. Той отвърна с десен прав в главата на родния състезател, опитвайки и други хитринки.

Пулев започна обещаващо петия рунд, но след силно ляво кроше Кличко избута Кобрата, който падна и след отброяването от съдията до 10, този път не можа да се изправи. Така 11 секунди преди края на частта Кличко си осигури успеха и така защити трофеите си.