Украинецът Владимир Кличко запази титлите в тежка категория по бокс във версии IBF, IBO, WBO и WBA, след като нокаутира претендента Жан-Марк Мормек пред 50 хиляди зрители в Дюселдорф.

35-годишният Кличко свали съперника си на пода още във втория рунд, след което в четвъртия рунд реферът Луис Пабон прекрати мача след комбинация от мощни удари на украинеца в главата на Мормек.

Това беше 50-а победа с нокаут в 60 мача за украинеца на професионалния ринг, в който той е допуснал само три загуби, покледната от които през 2004 година.

"За мен това е голям ден. От 15 години съм на професионалния ринг и днес постигнах 50-а победа с нокаут. Неговата стратегия беше да ме измори, но аз постиган своето", заяви Кличко, който беше заложил титлите във версиите WBA and IBF.

39-годишният Мормек се опитваше да стане първият французин с титла в тежка категория. Той обаче допусна пето поражение в 41 срещи.

На трибуните на стадиона в Дюселдорф бяха известните френски актьори Жан Рено и Жан-Пол Белмондо, но тяхната подкрепа не беше достатъчна за сънародника им.