Капитанът на националния ни ансамбъл по художествена гимнастика Михаела Маевска ще започне пълноценни тренировки до седмица-две. Маевска се възстановява от операцията на коляното, която претърпя и вече започна подготовка, но не на 100%.

Ансамбълът на България в състав Ренета Камберова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Елена Тодорова, Христиана Тодорова и Катрин Велкова пък спечели отличието за отбор номер 1 на месец март в традиционната анкета на Пресклуб България. Наградата е за доброто представяне на момичетата на Световната купа в Киев. Гимнастичките заслужиха 15 гласа от спортните редакции и оставиха след себе си волейболистите на Левски и волейболистките на ЦСКА.

„Композициите ни се харесаха и от съдии, и публика в Киев. Беше добре като за първо състезание. След връщането на музиката, сега новото ни съчетание стана много по-силно”, коментира Христиана Тодорова.

Гимнастичките от ансамбъла споделиха, че пред родна публика по време на Световната купа в Арена Армеец искат да се представят възможно най-качествено. Турнирът е между 3-и и 5-и май. На българките им предстои и участие на Европейското първенство в Русия в края на май и началото на юни.

ВИДЕО: Гимнастичките пак Номер 1, Маевска готова до 2 седмици

източник: Gong.bg