Бившият световен шампион по бокс в категория до 61,2 кг. Брендън Риос предизвика сбиване по време на пресконференция по повод неговия предстоящ бой с кубинеца Ричард Абрил, съобщи Fightnews.com.

Риос неочаквано се нахвърли на съперника си, но от щабовете на двамата успяха да ги разтърват.

Друга подобна случка с участието на същите боксьори се разигра миналия месец март в Маями. Тогава "Бам Бам" Риос даваше пресконференция преди планирания за 14 април бой с Юриоркис Гамбоа и в залата се появи Абрил. Той настояваше с яростен тон, че американецът трябва да се боксира с него, а не с Гамбоа и отново се стигна до сбиване. Боят с Гамбоя все пак се провали, след като Риос се договори за среща с Абрил.

Тя ще се състои на същата дата - 14 април в Лос Анджелис. 25-годишният Риос е участвал в 30 мача на професионалния ринг и е спечелил 29 победи (22 с нокаут), а един бой е завършил наравно.

През 2011 г. американецът бе носител на титлата световен шампион във версията на WBA (Световна боксова асоциация), но не можа да се вмести в тегловия лимит за категорията и въпреки победата си, бе лишен от титлата.

29-годишният Абрил е спечелил 17 от 20-те си срещи (осем с нокаут), претърпял е две загуби и един двубой не е излъчил победител. В момента той носи званието временен световен шампион на WBA и ще се бори за титлата с Риос.