Председателят на ДАМС Весела Лечева беше удостоена със звезда в Алеята на славата в двора на спортното на ЦСКА, по случай 35-годишния юбилей на училището.

След красивата церемония, шефката на спорта сподели за Гонг, че приема тази звезда като много важна част от нейната спортна кариера. „Много съм развълнувана от това, че се уважават нашите успехи. Гордея се, че в България оценяват успехите на всички, които са стъпили на най-високия връх.”

„Традицията и историята е нещото, което ни прави силни, когато се уважават традициите има и последователи. Надявам се сега всички тези ученици и спортисти да постигнат същите големи цели, които ние си поставяхме навремето. Днес се върнах в едни от най хубавите ми години. Не мога да кажа, че съм била пълна отличничка, завърших само с една петица в дипломата си. Много обичах да ходя на училище, не съм отсъствала от часовете Сега от дистанцията на времето разбирам колко безгрижно е било в училище, но и имаше напрежение, защото конкуренцията по това време беше убийствена. Тогава ми се струваше че съм тръгнала по възможно най-трудния път”, сподели още Весела Лечева.

„Вярвам, че сега тези звезди тук - в двора на училището, ще мотивират всеки ден младите спортисти да работят и някой ден и те да са на нашето място. Няма по-силна мотивация от кумира и модела, на който иска да прилича. И аз като малка съм имала своите кумири и известни спортисти, на които съм искала да приличам. Това е пътят към върха”, уточни още председателят на ДАМС.