Треньорът на ансамбъла на България по художествена гимнастика Весела Димитрова заяви, че е трогната от паралела между нея и легендата Жулиета Шишманова, който Илиана Раева направи след многобоя на Световната купа в София.

Димитрова коментира и представянето на момичетата в „Арена Армеец“, като обясни, че има върху какво още да се работи.

Грациите ни спечелиха злато в многобоя, а във финалите взеха медал със същия блясък на пет обръча и бронз на три топки и две въжета.

„Много силна Световна купа с най-силните отбори в света и мисля, че ние се справихме доста добре. Доволни сме от днешния ден, но ние сме максималисти, искаме само златни медали. Има още какво да работим до Световното и децата да са ни живи и здрави, и ще се справим“, започна Весела Димитрова.

Взрив от емоции и ново злато за фантастичния ни ансамбъл

„Ние много се стараем. Ние искаме всичко максимално и знаем, че можем още да дадем“.

„Надявам се да ви изненадваме всеки път приятно. Стараем се много да сме в тази форма“.

Бронз за българския ансамбъл на три топки и две въжета

Запитана за думите на Илиана Раева, която я сравни с Жулиета Шишманова, Димитрова каза: „Трогваме, че съм сравнявана с една от най-великите треньорки в историята на художествената гимнастика. Мисля, че имам още какво да работя, но благодаря“.

Помощникът на Весела Димитрова, Михаела Маевска, добави: „Аз много се радвам, че съм част от този успех. Наистина се представя нещо много различно от това, което се е виждало до сега и наистина са извънземни момичетата“.

Златни и прекрасни! Ансамбълът ни без конкуренция в многобоя