Старши треньорът на националния ни тим по водна топка за юноши, който се класира за европейско първенство, Васил Нанов си пожела успех за състава след завръщането от Дания и разбиране от страна на Спортното министерство, за да може талантливият ни тим да върви напред.

„Квалификациите преминаха доста трудно, но успешно за нас. Критичният момент беше, когато няколко човека излязоха за по три фаула от отбора ни. Ние и на Полша, и на Германия в двата най-важни мача водехме пред цялото време, но понеже не разполагаме с голяма резервна скамейка, критична ситуация се получи тогава, когато излязоха по две момчета за по три фаула. Но все пак успяхме да съхраним разликата и продължаваме напред”, сподели Васил Нанов пред Гонг и добави:

„Максимума си в никакъв случай не са стигнали състезателите. Тези момчета са много талантливи и имат много да израснат още, така че това не е максимумът им. Искам да подчертая нещо много важно – миналогодишният ни успех и този успех, който сега постигнахме се дължи изключително много на всеотдайната работа на моя колега и партньор в националния отбор и в Локомотив - Георги Гаджев. Неговият принос е изключително голям, защото той е треньор на тези момчета в клуба ни Локомотив „Никола Нанов”. Благодарение и на неговата професионална, и всеотдайна работа се дължи това добро представяне.”

„Много се надявам, че в лицето на Министерството на спорта ще получим някакво разбиране. Предполагам, че ще поискам и една среща с министъра. Също така искам да благодаря и на президента на българската федерация по водна топка Андрей Андреев, който положи доста усилия, за да можем да се подготвим пълноценно. Направихме и два много важни лагера, без които надали щеше да се получи тази подготовка”, коментира още Нанов и завърши:

„Имаме по клубовете още две състезания на тази възраст. Следващия месец имаме Балканиада тук в България на същата възраст. Това ще е много полезно, защото ще дойдат много сериозни състави- Сърбия, Черна гора, Гърция, Турция и Румъния. Така, че се надявам това да е един хубав турнир за нас по пътя ни за подготовката за Европейското първенство.”