Българската лекоатлетка Ваня Стамболова заяви след класирането си на финала на 400 метра на Световното първенство в Истанбул, че въпреки блъскането в последната обиколка, е доволна от представянето си.

“Беше страшна блъсканица просто, нещо невероятно. Видяхте, че три атлетки бяха горе-долу с изравнени възможности, всеки се блъскаше и буташе, всеки иска да е на финал. Най-важното е, че се класирах напред. Мисля, че ще има страхотни резултати на финала”, сподели Стамболова.

“Очаквайте едно максимално бягане, всеки един иска да е на финала. Утре ще е страшна битка.”

“Видях знамената на българите в залата, това много ме радва. Явно това, че сме в Истанбул е дало резултат, чувах подкрепата на феновете”, добави атлетката ни.

“Всеки един, който е във финала е с изранени възможности, винаги могат да се случат изненади. Това е най-дългият спринт и цялата втора обиколка се бяга в общ коридор, затова е много трудно, хем максимален спринт, хем да си намериш мястото, но това е за всички.”

Относно сигнала на старта, от който се оплакаха редица състезатели в Истанбул, Ваня заяви: “Има проблем със сигнала за старта. Първо се чува, след това има още един отзвук, но за моята дисциплина не е чак такъв проблем.”

Стамболова ще участва на финал на Световно първенство в зала за трети път в кариерата си. Времето, с което завършиха Ваня Стамболова и Наташа Хестингс, е второ най-добро в трите полуфинални серии на 400 метра. Най-бърза в тях беше американката Саня Ричардс - 50.99 секунди.