Членът на Управителния съвет на новосформираната Българска национална федерация по вдигане на тежести Златан Ванев заяви, че няма да има две федерации по щанги.

„Очаквам Министерството на спорта вече да се произнесе по казуса с БФЩанги и най-вече да се спазват законите. Кой ще получи лиценза, зависи от министъра на спорта”, каза бившият световен шампион в категория до 77 килограма пред БГНЕС.

„БФЩанги е лицензирана, ние не сме. С надежда сме това да стане. Искаме да покажем на всички спортни институции, че положението на щангите е тежко. Ние искаме да работим, искаме промяна.”

„Аз мисля, че две федерации няма да има в България. Ще има една. Оставяме на спортните институции да решават кои са по-качествените хора. Целта на нашата федерация е да правим нещо ново, да тръгнем нагоре.”

„Днес направихме демократично събрание, което може да е пример за всички спортове в България. Аз имам огромно желание спортът вдигане на тежести да се възобнови и да започне отново да носи медали на България. Както ние сме го правили, искам пак да видя това. Искам българският народ да се гордее с нас”, каза Златан Ванев.