Преизбраният на председател на българската федерация по борба Валентин Йорданов заяви, че очаква трудно Европейско първенство в Баку следващата седмица, а самият той е доволен от оценката на неговите усилия.

„Това е оценката на делегатите и клубовете за моята работа. Мисля, че съм показал, че мога да работя и продължаваме да имаме успехи в нашия спорт. Наистина в последното първенство имаше отлив, но това го има навсякъде. Надявам се за Лондон, борбата да се представи както й подобава. Повече са познати имена. Това са най-добрите за момента. Смятаме за световното първенството да подобрим още подготовката и нивото на състезателите, за да има повече конкуренция, а така да се вдигне и качеството на родни борци. При жените е радостно, че сме с пълен състав и има единици, на които може да разчитаме на медали. Имаме няколко качествени момичета и смятаме в следващите турнири да включим девойки и кадетки”, коментира Валентин Йорданов пред Гонг.

„Трудно първенство ни чака в Баку. Имат добри традиции. Азербайджан има много добри състезатели. Нашите борци и в момента са на лагер. Да се надяваме, че се готови да се представят както на нас ни подобава. Смятаме, че повече са си взели поука. Анализирахме грешките. Има някои уточнения по правилата и това сме го взели под внимание. Ако покажат това, на което са способни, ще заемат челни позиции. Много искат да оправдаят доверието”, добави още Йорданов.