Боксовият тим на Черноморец Бургас стана отборен шампион на България за първи път в историята на този спорт в страната.

Във втория кръг на отборното първенство по бокс за мъже състезателите на Победа Черноморец /Бургас/ с треньори Цветан Попов и Радослав Суслеков доминираха и се класираха на първо място с 60 точки.

На второ място е отборът на НСА с 54 точки, следван от ЦСКА - 44 точки, Левски - 39 точки, Ботев /Пловдив/ - 24 точки, и др.

Световният шампион и спортист номер 1 на България за миналата година Детелин Далаклиев изигра само един рунд на ринга в Пловдив, а в днешния финал спечели без борба - неговият съперник в категория до 54 килограма Илиян Димитров /Победа Черноморец/ не се яви на ринга поради контузия - подута дясна ръка.

Голямата изненада на отборния кръг е младият Виктор Карасалиев от Ямбол, който стана първи в най-тежката категория - над 91 килограма.

Националът Тервел Пулев пък печелеше мачовете си в категория до 91 килограма без борба - съперниците просто не се качваха на ринга срещу "Малката Кобра”.

Състезанието протече при трудни условия - в залата нямаше ток, а температурата в залата в никакъв случай не бе подходяща за битки с кожени ръкавици.