Старши треньорът на националния ни отбор по бокс Петър Лесов ще избира от общо 17 човека за участие на Световното първенство, като два от тях са юноши. Боксьорите в момента се готвят в София, а в началото на следващия месец заминават на лагер на Белмекен. Проблем за състава е, че някои от състезателите работя и е трудно да съчетават тренировките.

„Засега Младен Манев го няма, но от 1-ви ще бъде включен и той в подготовката. Очаква сега отговор от Мариан Мончев – момчето работи и сега му е сезонът, риба ловят. Тези дни ще каже какво е положението ще се включи ли и от кой етап в подготовката. Тервел Пулев тренира и се лекува. Той ще си продължи тук подготовката и в последния етап ще го включим в лагера. Детелин Далаклиев е повече на базова подготовка. За него са важни спарингите. Не е ставало въпрос да ходи до Щатите и да се връща”, коментира селекционерът Петър Лесов пред журналистите.

„В състава 8 човека са на олимпийска подготовка. На Световното ще участваме с 9 или 10 човека. На Белмекен трябваше да отидем от 1-ви август, но няма места и ще се качим от 8-ми. Много се надявам, че можем да вземем 4 квоти. На Световното ще се взимат квоти до 10-то място, а после има един турнир, който ще е в Лондон и там първите шести ще взимат квоти”, каза още Лесов и добави:

„Казах на момчета - ние си тренираме. Вече всичко е потушено. Новият президент идва в залата, говори с момчетата. Имаме еднакво виждане как да вървим нагоре. Той иска да изчисти първо старите задължения. Имаме уверение, че до 3-4 дни ще вземе заплати. От тима само три момчета са на заплати. Това са медалистите от различни първенства.”