В Благоевград вече трети ден продължава държавното първенство по  спортна акробатика. За първи път областния център на Пиринско е домакин на проява в красивия спорт. 

Затова и в четвъртък лично кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри първенството в което участват около 350 състезатели от 18 клуба от цялата страна.

Днес надпреварата в зала "Скаптопара" бе много вълнуваща тъй като на квадрата излязоха най-малките - момичетата и момчетата от 6 до 8 години. 

При момичетата доминацията на "СКА ОРЕЛ" от Айтос бе пълна. Те спечелиха първото и второто място чрез Ивайла Момчилова и Раиса Измерлиева. Благодарение на това клубът от Айтос очаквано стана пръв и в отборната надпревара. Трета завърши  Калина Първанова от "Акро Джъмп"/Бургас/.Децата бяха наградени от генералния секретар на федерацията по спортна акробатика Николина Христова.

При момчетата пръв стана Александър Христов, а втори е Борислав Борисов - и двамата от "Светкавица"/Търговище/.Трети пък завърши Атанас Стоянов от "Нефтохимик 2011". Отборната титла очаквано бе за клуба от Търговище при момчетата. 

Утре е последният ден на шампионата.