Благоевград ще бъде домакин за първи път на държавния индивидуален шампионат по акробатика. Най-добрите български състезатели в този спорт ще демонстрират своите умения в зала "Скаптопара" от 30 юни до 3 юли.

В шампионата ще вземат участие 20 клуба от цялата страна с общо 350 състезатели. Гост е отборът на гръцкия клуб “Олимпиада Ствруполис” Солун, който ще участва с женски двойка и тройка.

В програмата на първия и втория ден, 30 юни и 1 юли, е включено състезанието във възрастите 11-16, 12-18 и 13-19 години - женски двойки и тройки, смесени двойки, мъжки двойки и четворки. Те ще играят темпова, балансова и смесена комбинации, в които ще бъдат наградени призовите тройки.

На 2 юли ще бъде състезанието при децата – момчета и момичета във възрастите 6-8 и 9-11 години. В програмата на последния ден, 3 юли, е включено състезанието на груповата акробатика във възрастите 6-12 и 7-13 години – женски двойки и тройки, смесени двойки, мъжки двойки и четворки.

По време на Държавното първенство в зала Скаптопара, специално за децата на Благоевград на 30 юни от 13:00 ч. организаторите обявяват открита тренировка, в която могат да участват деца от детските градини и основните училища в града. Всички желаещи са добре дошли и ще могат да вземат своя първи урок по акробатика от треньора на националния отбор Драгомир Драганов и от Николай Иванов, кондиционен треньор.