Ансамбълът по художествена гимнастика, в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, показа обновените си и усложнени съчетания по време на контролно състезание в зала „Раковски” в София.

За изпълнението с пет топки съдиите отредиха 28.600 точки, а за обръчите и бухалки – 28.750 точки. Ансамбълът изигра съчетанието с пет топки два пъти, заради допуснати грешки при първото.

Президентът на родната федерация Илиана Раева и старши треньорът Весела Димитрова останаха доволни от показаното месец преди старта на Световното първенство в Баку, Азербайджан. Тимът ни вече има квота за Олимпиадата в Токио, която спечели през 2018 година на шампионата на планетата в София.

Илиана Раева: Ще е сложно, не знам дали съдиите ще видят съчетанията

„На съчетанието с обръчи и бухалки сме вдигнали стойностите на D1 и D2, на топки цялото съчетание е с по-висока стойност, така че очаквам доста добри оценки при безгрешна игра”, сподели Весела Димитрова след проверката.

Треньорът на ансамбъла: Абсурд! При нас спокойствие няма

По време на контролното състезание момичетата бяха подкрепяни от своята доскорошна съотборничка Елена Бинева.

От щаба подготвят нови трика за ансамбъла за предстоящия шампионат на планетата.

В събота (10 август) на контролно състезание участва и националният отбор в индивидуалната надпревара.  

Ансамбълът на България, Невяна Владинова и Боряна Калейн ще участват в края на седмицата на турнир от веригата „Чалъндж Къп” в Минск, Беларус.