Полицията, разследваща убийството на американския футболист Шон Тейлър, не е открила никакви доказателства, че защитникът е станал жертва на умишлено нападение. Според шефа на централата в Маями Робърт Паркър, инцидентът е „случаен”.„Не открихме нищо, което да ни показва, че има някакви действия, които са насочени конкретно към жертвата,” каза той.

Според доказателствата, един или повече престъпници за влезли в дома на Тейлър в предградията на Маями, казва още Паркър. 24-годишният футболист се опитал да ги спре, но бил прострелян в бедрото и почина във вторник от загуба на кръв.

Все още няма заподозрени, но се разследва и връзката с предишен обир на дома на Тейлър, на 17 ноември, когато престъпник оставил нож върху леглото на играча на Вашингтон Редскинс.

Погребението на Шон Тейлър ще се състои в понеделник в Университета Флорида Интернешънъл в Маями. За момента шкафчето на Тейлър в съблекалнята на Редскинс остава непокътнато, но отборът бе принуден да извади името му от списъка с активни футболисти, които използва.

От Националната футболна лига обявиха, че всеки играч в шампионата ще сложи номера на Тейлър - 21 - на каската си по време на мачовете през уикенда. Играчите на Редскинс ще носят ваденката до края на сезона.