Звездата на отбора по американски футбол Вашингтон Редскинс Шон Тейлър бе застрелян тази нощ в дома си. Защитникът станал жертва на нападението в малките часове, като в къщата била и приятелката му, но тя не е пострадала. Тейлър бил прострелян в крака, но куршумът разкъсал бедрената му артерия. Въпреки бързата намеса на лекарите, той починал по-късно от загуба на кръв в болница „Мемориал” в Маями.

24-годишният Тейлър имал сериозен шанс да оцелее, като дори проявил признаци на живот в ранните сутрешни часове, като стиснал ръката на медицинската сестра. Той обаче така и не дошъл в съзнание след стрелбата.

Полицията в Маями разследва нападението, което се случва само осем дни, след като домът на Тейлър бил разбит и ограбен. Властите били повикани в 1:45ч. през нощта, след като приятелката на Шон позвъняла на номера за спешни случаи 911. Футболистът бил откаран незабавно в болницата с хеликоптер. Момичето разказало, че двамата с Тейлър са били заспали, когато силен шум ги разбудил. Шон грабнал едно мачете, което държал в спалнята си, но тогава престъпникът нахълтал в стаята и произвел два изстрела. Единият не бил точен, но другият попаднал в крака на Тейлър.

В къщата е била и едногодишната дъщеричка на Тейлър, която е невредима.

Полицията предполага, че домът може отново да е станал обект на крадци, но тази версия остава непотвърдена.