Треньорският щаб на българските боксьори търси съперници за спаринг партньори на Спас Генов в кат. до 81 кг преди мача му за олимпийската квота след месец.

Както е ясно, Генов си осигури бой с Матийо Бодерлик (Фр), победителят от който ще се класира за игрите в Рио де Жанейро догодина. Това стана факт след категоричната победа на българина над Джозеф Кенеди Сейн Пиер от Мавриций в съботната нощ на AIBA Pro Boxing сериите в зала „София”. Бодерлик пък спечели мача си срещу Джоузеф Уард от Ирландия с технически нокаут в четвъртия рунд.

„Разговарях със Спас, който по принцип се готви в Германия, да се прибере за по-дълго в България преди мача му за квотата. Важното е обаче да намерим поне двама равностойни партньори, които да го затрудняват в мачове помежду им. Да го накарат да мисли по време на боя, защото французинът, освен че е техничен, е и много интелигентен боксьор и трябва да бъде надигран не само с удари, но и с мозък”, коментира треньорът Борислав Бояджиев, който извежда Генов за двубоите му на профиринга.

Александър Александров

източник: БФБокс

В съботната нощ първа победа в 8 рунда постигна другият ни участник – Александър Александров, който бе убедителен срещу Редуан Аслум (Фр) в кат. до 52 кг.

Двубоите изгледа и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който откри гала-вечерта и изрази увереност, че и Генов, и Александров ще спечелят квоти за Рио.

Ето всички резултати от Нощта на AIBA Pro Boxing в София:

52 кг: Мохамед Флиси (Алжир) – Сайад Мохамадпур (Иран) - 1:2 с преференция (74:74, 74:74, 74:74)

81 кг: Матийо Бодерлик (Франция) – Джоузеф Уард (Ирландия) – победа за Бодерлик с ТКО в ІV рунд

52 кг: Александър Александров – Редуан Аслум (Франция) - 3:0 (79:73, 80:72, 78:74)

81 кг: Спас Генов – Джозеф Кенеди Сейн Пиер (Мавриций) – 3:0 (79:72, 79:71, 78:73).