Най-престижното спортно събитие в календара на Панагюрище за последните години - международният турнир по тенис на маса "Асарел България Оупън", се завръща след принудително двугодишно прекъсване заради пандемията. Това лято най-добрите в този спорт ще премерят сили в периода 30 август - 4 септември. Турнирът ще бъде част от новосформираната верига на Международната федерация по тенис на маса - WTT.

Със създаването на тези серии, световната централа се стреми към повишаване на нивото на организация, като това би спомогнало за привличането на по-класни играчи и генерирането на още по-голям интерес от страна на почитателите на тениса на маса. "Турнирът ще носи името WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by ASAREL и ще бъде с награден фонд от 40 хиляди щатски долара", обясни Асен Попниколов - председател на Сдружение "Асарел България Оупън", което е основен организатор на събитието.

"Беше истинско предизвикателство за нас да покрием всички критерии на Международната федерация по тенис на маса, но с подкрепата на нашите партньори се справихме и се преборихме турнирът да остане в Панагюрище и да се проведе в зала „Арена Асарел“, допълни Асен Попниколов. Очаква се над 250 тенисисти от цял свят да се включат в турнира, който по традиция ще се проведе с финансовата подкрепа на "Асарел-Медет"АД.

Първото издание надпреварата беше през 2015 година. С всяко следващо издание популярността на турнира се увеличаваше и през 2019 година над 300 състезатели участваха в двубоите. Сред тях бяха представители на топ 10 в световната ранглиста по тенис на маса като Мима Ито, Касуми Ишикава, Дмитрий Овчаров, олимпийският шампион Ма Лонг и др.