След невероятна игра на националните състезатели на Швеция по боулинг трима от техните представители Матиас Олсон, Даниел Франсон и Понтус Андерсон са на първите позиции във временното класиране на София Оупън от днес.

Скандинавците пристигнаха вчера сутринта и веднага се включиха в надпреварата, като до момента оставят отлични впечатления с играта си в залата. Лидерът Олсон направи няколко перфектни игри с максималните 300 точки и води с актив от 1515 точки, след него е Франсон с 1464т, а Андерсон е с 1463.

От родните състезатели с най-предно класиране е Адонис Бекас - представител на БК(боулинг клуб) Мега,България с 1381 точки.

Участниците се борят за награден фонд от 55 000 евро. Той ще бъде разпределен между 56 финалисти от А група, 18 в Б група и много допълнителни награди като: състезателя с най-висок резултат от деня ще вземе 100 евро, спортсмен на турнира, най-висока игра и др.

Победителят ще си тръгне с чек за 7 000 евро. През последните години турнирът се утвърди като втори по награден фонд в цяла Европа.

В следващите три дни за участие пристигат още елитни състезатели от Европа, сред които Браян Вос- член на PBA / Profesional bowling association /,почетен член на Hall of fame както и редица играчи, които са водачи в Европейските ранглисти при мъжете и жените. /БГНЕС