Във втория ден на турнира с първата перфектна игра от максималните 300 точки може да се похвали Ромео Гагеною от Румъния ,който запази лидерството си в общото класиране на турнира по боулинг в София. С най-добра серия за деня и победител стана Адонис Бекас - представител на БК (боулинг клуб) Мега, България. Той направи серия от 230.2 точки от 6 игри и се намира на 3 –то място в подреждането при мъжете . За момента първа при жените е представителката на Румъния - Джанина Думитреску с изненадващите за играч в Б групата  228.2 точки среден резултат.

Участниците се борят за награден фонд от 55 000 евро. Той ще бъде разпределен между 56 финалисти от А група, 18 в Б група и много допълнителни награди като: състезателя с най-висок резултат от деня ще вземе 100 евро, спортсмен на турнира , най-висока игра и др. Победителят ще си тръгне с чек за 7 000 евро. През последните години турнирът се утвърди като втори по награден фонд в цяла Европа.

SOFIA INTERTNATIONAL OPEN продължава до 1 ноември като най-сериозните топ играчи ще се включат в предстоящия уикенд . Регистрираните състезатели са от 31 държави сред които участници от Швеция, Финландия, Норвегия, Холандия, Дания, Великобритания, Ирландия, Германия, Испания, Италия и други. От България участие ще вземат 47 играчи.

Участие в тазгодишното издание ще направи Браян Вос- член на PBA / Profesional bowling association / ,почетен член на Hall of fame както и редица играчи , които са водачи в Европейската ранглиста при мъжете и жените.

Шампионатът се провежда в Joy Station, Студентски град, а турнира има и собствена страница във Facebook, както и собствен сайт:www.sofiainternationalopen.com/ на който ще могат да се гледат събитията в реално време.