Главният треньор на Владимир Кличко – Джонатан Бенкс заяви, че неговият боксьор ще съсипе новият световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри, когато двамата се срещнат в мач-реванш през идната година.

Британският боец сътвори една от най-големите изнанеди през 2015-а, като отне четирите световни титли на украинеца след 12-рундов мач на 28 ноември.

Това бе първа загуба за по-малкия от братята Кличко за последните 10 години. Естествено той веднага се възползва от клаузата си за реванш, който предстои да бъде организиран.

Срещата ще бъде само за три от титлите, тъй като тази на Международната боксова федерация бе отнета от Фюри, тъй като последният отказа да се изправи срещу задължителния претендент Вячеслав Глазков. Три от поясите обаче остават заложени на карта и според Бенкс Кличко може да си ги върне.

„Много хора казаха, че Тайсън Фюри бе по-висок и това създаде проблеми за Владимир. Разберет обаче – Владимир се е бил с големи момчета през цялата си кариера. Той спечели своя златен олимпийски медал срещу боксьор, който беше по-едър от него. Това никога не е било проблем за него“, коментира Бенкс.

„В онзи бой той просто не пусна ръцете си в действие. Ще имаме реванш и този път той ще го направил. Точно това очаквам да се случи“, добави треньорът на Кличко.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS