Следващото име в списъка на Джеф Хорн може и да не е от най-популярните...   

Треньорът на Хорн, Глен Ръштън, обаче е категоричен, че англичанинът Гари Коркоран е идеалната възможност на този етап за допълнителна подготовка за Хорн преди той да защитава титлата си срещу някой от топ боксьорите в началото на следващата година.

Хорн не разказа никакви подробности около следващата си битка, след като бе попитан за такива по време на церемонията, в която той получи наградата "Дон" (кръстена на сър Доналд Брадман). Тази статуетка той получи, тъй като бе обявен за спортиста, вдъхновил най-много Австралия след победата над легендарния боксьор Мани Пакиао през юли тази година.

Но след завръщането на Хорн от церемонията по връчването на наградите в Мелбърн, треньорът му заяви, че почти сигурно той ще се изправи срещу Коркоран на 15-ти декември в Бирзбейн, Австралия.

Ръштън добави, че ако Хорн защити титлата си срещу малко познатия англичанин, погледът му ще се насочи към Пакиао или човека, който е смятан за най-добрия боксьор в света, бившият шампион Терънс Крауфорд, още през март.

Има обаче една въпросителна около евентуален реванш с Пакиао, тъй като 11-кратния световен шампион вече веднъж отхвърли възможността за среща с Хорн поради задълженията си като сенатор във Филипините.

Крауфорд обаче е нещо повече от достоен заместник...

Опустошителният боксьор, непобеден в 32 срещи, се очаква да се премести в категорията на Хорн, след като вече доминира своята (до 63,5 кг.), обединявайки всички колани по-рано тази година, когато победи Джулиус Индонго.

Коркоран (17-1, 7 КО) има доста по-скромна визитка, но Ръштън вярва, че той е идеалният противник за подгряване на възможностите на Хорн за следващата му голяма битка, въпреки че все още следващия опонент не е ясен.

"Доста сме близо до обявяването на тази среща, уверен съм, че ще бъде в Бризбейн в средата на декември. Един противник е близо до това да бъде уреден, англичанин, но няма да кажа нищо повече, но това ще бъде епична битка", заяви Ръштън.