Треньорът на ХК Локомотив Вн: Щастлив съм от спечелената купа и горд от играта на момчетата

Треньорът на ХК Локомотив Вн Николай Карастоянов бе изключително доволен от спечелената купа на България в Габрово. Ето какво сподели той в интервю за Дарик и Гонг:

Ники, честита купа! Успя ли да преосмислиш какво точно се случи на финалите на турнира за купата на България по хандбал в Габрово?

-Изключително съм щастлив от спечелената купа. Най-после успяхме да докажем, че имаме характер и воля. Стремим се да се развиваме и да се доближаваме до европейския хандбал. Горд съм, че момчетата се доказаха в такъв труден момент. Изстрадана победа, имаше много емоции.  Но първо така е по-сладка, а и второ в такива мачове се изграждат състезателите.

Разкажи за пътя до трофея през твоите очи

- Първо имахме изключително труден мач срещу Спартак. Победата ни бе абсолютно заслужена. Постигнахме я с много борба, много желание и характер. Класирахме се на финал срещу отбора на Фрегата. Бяхме пределно мотивирани да покажем най-после на какво сме способни и наистина момчетата показаха прекрасна игра.

В шампионата сякаш показвате непостоянство и как така се получи, че изригнахте точно за купата?

-Да, така се получава. Това се дължи на неопитността на играчите ни. Все пак средната възраст на тима е 21 години. Нормално бе да има такива спадове. Важното е, че положихме вече едни  основи, върху, които ще градим нещо по-сериозно.

След спечелената купа ще атакувате ли и титлата?

Разбира се, че ще гоним титлата. Все пак основните ни цели на мен и Йордан Джипов си остават да развием тези момчета и да станат фактор в България в следващите години.

Успяхте ли да полеете трофея и кога събираш момчетата отново?

-Това бе много сладка купа за нас. Отпразнувахме я във варненска дискотека. Почивката е днес и утре започваме на пълни обороти.

Доволен ли си от организацията на финалите в Габрово?

-Да, беше на едно добро ниво. Нямаме оплаквания. Залата беше страхотна, стана един хандбален празник.