В много оспорван финален мач Локомотив Варна спечели Купата на България по хандбал след 32:28 след продължения срещу Фрегата Бургас. 

Редовното време завърши 27:27 като варненци изиграха може би най-силния си мач от началото на годината. Много дисциплинирани в защита и концентрирани в атака "железничарите" сътвориха изненадата на турнира. Вчера на полуфинал победиха градския си съперник от Спартак, а днес спечелиха надпреварата. 

На полувремето резултата беше 15:13 за Фрегата, а зрителите в зала „Орловец” видяха инфарктни последни секунди на срещата. При гол аванс за Локомотив съдията отсъди спорна ситуация при която Фрегата реализира за крайното 27:27 и вкара мача в продължения. 

В първото Локомотив реализира 2 гола и удържа „суха” мрежа. През второто продължение нови 3 попадения и само 1 получено оформиха крайното- 32:28 за Локомотив и спечелване на Купата на страната.

"Изключително съм доволна от финалите при мъжете и жените. Всички мачове бяха оспорвани и много интересни за публиката. Поздравявам отборите за енергията с която играха във „финалната четворка”. Един от най-големите специалисти в света, който е председател на съдийската комисия на международната федерация Драган Начевски беше тук и през двата дни водеше лекции на съдии, делегати и хандбални ръководители за последните новости и промени в нашия спорт. Отлична оценка ни постави Начевски с която много се гордея. Хандбалът в България го раздвижихме и в следващите години продължаваме напред, за да стигнем отново на онова ниво, когато бяхме една от водещите сили в Европа”, сподели след края на турнира шефът на родната федерация по хандбал Росица Бакърджиева-Коева.

По рано през деня при мъжете за 3-4 място НСА победи Спартак (Варна) след продължения -30:24 и спечели бронзовите медали.