Треньор №1 на България за 2009 година Петър Лесов сподели, че не е придирчив към храната с думите: „Добро прасе съм, ям всичко”. Наставникът на националния ни отбор по бокс, заедно със световния шампион Детелин Далаклиев, разкри хранителните си навици по време на организираната от Пресклуб България „Закуска за шампиони”. Първото ядене на Лесов за деня е по обед и представлява хем-енд-егс (яйца със шунка) и айран, докато спортист №1 на страната залага на принцеси с кашкавал, портокалов сок и детски шоколад.


Ето по-интересните им изказвания:

Далаклиев: „Това е лесна закуска, няма какво да сбъркаш и мога да си я приготвям сам. Не ми се случва много да ям, дори с националния напоследък доста се ограничавам. Не си падам по яденето! Храня се само в краен случай. Отида ли в „Сървайвър”, ще ги побъркам! Не бях качил нито килограм по празниците. На лагера в Белмекен имах малко проблеми с килограмите, но сега съм в норма. Вечер без месо рядко сядам на масата. По обед залагам на пилешка супа и нещо готвено като грах с месо, а вечер зелева или зелена салата с ребърца или пържола. По сладкиши не си падам. Не харесвам чуждата кухня. По света ядат буламачи!”

Лесов: „Закусвам по обед. Опитвал съм да закусвам, но получавам киселини. След като спрях да се състезавам, качих няколко килограма и ми личи. Добро прасе съм и ям всичко. Вечер си позволявам и някое аперативче. Яденето е голям проблем в националния отбор – като сме на лагер трябва да се хапва само месо с вода, при сваляне на килограми – салата и кисело мляко, а преди турнир се отпуска малко хляб и млекце. За храната в националния отбор се грижи лекарят, който преценява менюто и количеството според килограмите на боксьорите. Храната не е проблем, а желанието. Свалиш ли един път килограмите, после трудно се възстановяват. Минал съм по пътя на скоростното отслабване. Някои използват хапчета, други операции. Ако някой иска да поддържа добра форма, килограмите не са проблем. От чуждестранните кухни предпочитам турската и сръбската, но преди всичко за мен е българската. Благодарение на Кубрат Пулев, в Китай пробвах кралски скариди.”