Ивет Лалова и Тезджан Наимова няма да бягат на Балканиадата в Атина идния уикенд. Двете са на подготовка в чужбина, най-вероятно ще участват на Световното в зала в началото на март, но подготовката им е концентрирана за Игрите в Пекин.

Звездата ни при мъжете Момчил Караилиев приключи зимния сезон с държавното първенство в зала Фестивална. Завръщането му в сектора троен скок след две операции е повече от успешно, коментира президентът на федерацията Добри Карамаринов. Според бос номер 1 в родната атлетика, Момчил има потенциал да бъде сред медалистите в Пекин.

„Няма смисъл да го натоварваме с резултати през зимния сезон. Той ще тренира изцяло за лятото. При нас квотите за Пекин се раздават до края на юли, така че имаме време да се концентрираме изцяло за Олимпиадата. При Тереза Маринова положението е същото - тя ще започне изявите си в турнири през лятото”, довери за Гонг още Карамаринов.

Единствената ни финалистка от Световното в Япония - Даниела Йорданова също мечтае за медал от Пекин на 1500м. Тя вероятно ще се пусне на Световното в зала, домакин е Валенсия.

За Балканиадата в Гърция вероятно ще заложим на младите ни атлети, които участваха в държавния шампионат.

„Най-късно в сряда ще одобрим състава. Имаме още няколко въпросителни”, каза още шефът на федерацията Карамаринов.