Шампионът на UFC в лека категория Конър Макгрегър най-накрая проговори и изглежда, че се е спрял на битка с Тони Фъргюсън.

Макгрегър (21-3) туитна една снимка, в която се представя като героя Тони Монтана от филма "Белязаният" - или пък от популярната видео игра "Grand Theft Auto". Единственото, което Макгрегър написа в съобщението си бе краткото и ясно - Тони.

Това няма как да бъде друг Тони освен Тони Фъргюсън (24-3), който миналата събота завоюва временната титла в лека категория, след като отказа Кевин Лий (16-3) в UFC 216.

Макгрегър е навсякъде по света относно бъдещите си планове, което показва, че той може да се завърне в бокса, или да се изправи за трети път срещу Нейт Диаз (19-11), или да се изправи срещу носителят на временната титла, което би било най-логично.

Президентът на UFC Дейна Уайт е малко по-гъвкав относно създалата се ситуация. В петък по време на пресконференцията преди битката между Джордж Сейнт Пиер и Майкъл Биспинг в UFC 217 той каза следното:

"Битка с Фъргюсън е битката, която в момента има смисъл", заяви Уайт.

По-рано тази седмица Фъргюсън заяви, че е готов да обедини титлите в края на годината.

Без съмнение Конър Макгрегър отново ще се бие в UFC, но кога?

"Това, което Макгрегър трябва да направи е да защити титлата си или да я освободи. Този пич има по-малко от месец, за да стори някое от тези две неща. Имам предвид, че според правилата на UFC, шампионът има една година, за да започне да защитава колана си. Вече съм готов за декември. Той каза, че иска да се бие до края на 2017-та година. Мисля, че феновете го заслужават. Мисля, че аз го заслужавам", заяви Фъргюсън.

Дали Конър Макгрегър и Тони Фъргюсън ще се срещнат до края на тази година? Какво е вашето мнение по тази тема?