Лекоатлетът ни Тихомир Иванов заяви, че по никакъв начин не е очаквал контузията, която го извади от участие на финала във скока на височина на Световното първенство в Лондон. Той получи болка в лявото бедро по време на загрявката, която не му позволи да продължи. Иванов допълни, че веднага започва с възстановителните процедури.

Контузия спря Тихомир Иванов във финала на скок на височина

"Здравейте, приятели! След хубавата страница от квалификацията с личен резултат 231см и място на финала сред 12-е най добри, то само за един ден обърнахме на най-лошата страница. Случи се нещо, което никой никога не би желал да го споходи точно в този момент.

Съжалявам за това, че не успях да скачам на финала и да се боря за това, за което наистина бях готов и да постигна на този първи финал.

Не сме роботи, тялото си има защитни функции и точно за тези големи състезания сме подготвили тялото да е в максимална форма, но тогава сме и най-крехки. За съжаление сезонът свърши без никой да го иска.

Тихомир Иванов: За жалост стана най-лошото

Още утре започваме възстановителни процедури и се надявам в близките седмици да съм по-добре.

Благодаря на всички за подкрепата, сезонът беше хубав. Успях да премина границата от 230 см няколко пъти, което беше моята лична цел през сезона!

БЛАГОДАРЯ ВИ!", написа Иванов във Facebook.