Лекоатлетът ни Тихомир Иванов изрази съжалението си, че не успя да участва пълноценно във финала на скока на височина  на Световното първенство в Лондон заради травма.

Кадри от драматичния край на Световното за Тихомир Иванов

„Бях добре на загряването, загрях си добре, всичко беше наред. Денят след квалификацията имаше лека умора, но това е нормално, тя беше тежка, както винаги. Вчера бях добре, направих си тренировката, няколко ускорения, всичко беше наред. Сутринта също загрях, пак бях добре. Преди финала също загрях, беше наред. Излизайки на сектора пуснах няколко ускорения и на последното усетих като леко дръпване, като разтежение, но реших да измеря разбега и да направя няколко пробежки да видя как е кракът ми. Но още на първата усетих, че не е нормално и не ми дава спокойствие. С всяка следваща пробежка се увеличаваше все повече и повече болката. Треньрът каза просто да направя един фаул и да прекратя, заяви Иванов след излизането си от стадиона. - Нямам представа каква точно е травмата. Слагах лед веднага в сектора. Никога не съм имал проблем в тази зона, имах проблем на другия, но веднага спрях, защото не сиках да рискувам. Но тук трябваше да видя какво ще се случи. Но за жалост, най-лошото”, коментира Тихомир Иванов пред bgathletic.com.

Тихомир, който подобри личния си рекорд на 231 см в квалификацията в петък, изрази своето съжаление от това, че не можа да се състезава във финала. 

„Не мога да кажа, че не съм разочарован, определено съм. Бях много добре, имах големи очаквания. Не знам, не очаквах да се случи нещо такова. Чувствах се супер, бях готов за финала. Тренирал съм цял сезон, за да покажа най-доброто на финала, осигурих си място във финала. Бях готов да скачам. Но такива малки неща оказват голямо влияние”, заяви Тихомир Иванов.