Най-опитният в състава ни на европейското първенство по бокс в Самоков Тервел Пулев си осигури участие на четвъртфиналите на шампионата. В мач от втория кръг на кат. до 91 кг срещу словака Ерик Тълканец българинът не даде повод на съдиите да си помислят нещо друго, освен да му присъдят победата с пълно единодушие – 3:0 (29:28, 30:27, 30:27).

Бронзовият ни медалист от Лондон 2012 бе по-класният от двамата боксьори и изигра мача със самочувствието на шампион. Той наложи доминацията си най-вече във втория рунд с комбинация от разнообразни удари, а после се дръпна и доигра тактически правилно срещата си.

Тервел Пулев

източник: БФБокс

Така публиката в „Арена Самоков” бе възмездена да види вдигнатата ръка на Пулев като победител, след като половин час по-рано бе крайно разочарована от решението на финландския рефер да дисквалифицира Айрин Исметов при 64-килограмовите.

Съперник на Тервел на ¼-финалите ще бъде холандецът Рой Корвинг, който се наложи над Кевин Мелхюс от Норвегия. Победа в следващия кръг ще гарантира на Пулев медал от европейското първенство и квота за световното през октомври в Доха.

Тервел Пулев

източник: БФБокс