"Шансовете ми за класиране на олимпиадата са много малки, няма какво да се заблуждаваме", заяви специално за БТА двукратният европейски вицешампион по бокс в категория до 91 килограма Тервел Пулев. Днес той бе в Ловеч по покана на център за доброволци и се срещна със свои почитатели.

"На турнира Странджа се видя, че ми липсва увереност и може би по-добра физическа подготовка, каза Тервел Пулев. Не се притеснявам от предстоящата олимпийска квалификация /през април в Турция - бел. на ред./, но не трябва да тръгваме с големи очаквания. Турнирът Странджа беше удобен момент да се преценят нещата в реална обстановка и се видя, че имаме слабости. Не искам да се повтаря ситуацията от преди световното първенство в Баку, когато ръководители, треньори и дори журналисти говореха, че едва ли не отиваме там и ги избиваме всички. Реално самите ни възможности не са чак толкова големи".

Тервел Пулев обаче в никакъв слчай не се е отказал да се бори за място на олимпиадата в Лондон през лятото и бе категоричен, че ще даде всичко от себе си за нужната квота.

На олимпийската квалификация през април в Турция има само една олимпийска квота в категория до 91 килограма, което означава, че Тервел Пулев трябва да стане победител в турнира.