Тервел Пулев загуби полуфиналния си мач с руснака Евгени Тишченко в кат. до 91 кг и също остана с бронз от европейското първенство по бокс в Самоков. 

Това е втория бронз за страната ни, след като по-рано днес и Тинко Банабаков не успя да стигне до битката за титлата при 49-килограмовите.

Бронзовият ни медалист от Лондон 2012 започна добре срещата си срещу световния вицешампион, като изигра най-добрия си рунд на шампионата. За изненада на всички обаче съдиите дадоха предпочитанието си за Тишченко. 

През втората част Пулев намали темпото, свали леко гарда и въпреки че пускаше добри прави удари и крошета в тялото на по-високия от него съперник, водачът в схемата взе явно предимство. В третия рунд Тервел не успя да се върне в мача и въпреки надеждите на всички от публиката, слезе от ринга с поражение – 0:3 (27:30, 26:30, 27:30). 

Отново в залата бе по-големият му брат Кубрат Пулев, а този път Тервел имаше подкрепата и на ММА-боеца Благой Иванов-Багата, както и на доста сериозна агитка от свои приятели и познати. 

След срещата Тервел бе повикан на допингконтрол, а на никой от треньорския щаб не му се говореше след загубата. 

За Пулев, който през този сезон изигра и два мача от профисериите на АИБА – APB, това е трети медал от европейски първенства, като има две сребърни отличия от Москва 2010 и Анкара 2011. На последния шампионат в Минск през 2013 Тервел остана без медал.

За титлата на Европа при 91-килограмовите ще спорят първите двама в схемата - Евгени Тишченко (Рус) и Игор Павел Жакубовски (Пол).

Във вечерната сесия, която започва от 20:00 ч., в полуфинални мачове ще излязат още трима българи – Даниел Асенов (52), Елиан Димитров (60) и Петър Белберов (+91).