Тервел Пулев е боксьор номер 1 на България за 2012 година, а Михаил Таков - треньор номер 1 по бокс на България за годината. Това стана ясно днес в Националния пресклуб на БТА, където Българската федерация по бокс /БФБ/ връчи своите традиционни награди.

"Изпращаме една успешна година за българския бокс, но тя още не е завършила, каза президентът на БФБ Красимир Инински. Предстоят ни европейски първенства за юноши и за младежи до 22 години и се надявам да спечелим още медали в отиващата си 2012 година. Успехите са налице, но няма да спираме дотук. Пожелавам си за 2013 г. още по-добри резултати.

Треньор номер 1 Михаил Таков, който е и старши треньор на българския национален отбор за мъже, каза: "Свършихме добра работа и продължаваме да работим".

Ето и наградите на БФБ за 2012 година:

Боксьор номер 1 - Тервел Пулев, носител на бронзов олимпийски медал в категория до 91 килограма от Лондон-2012

Треньор номер 1 - Михаил Таков, старши треньор на българския национален отбор за мъже

Боксьор номер 1 за жени - Стойка Петрова, пета на летните олимпийски игри в Лондон и 5-та на световното първенство за жени

Най-добър млад боксьор - Благой Найденов, европейски шампион по бокс за юноши от София-2012

Най-перспективен млад боксьор - Ангел Йорданов, носител на сребърен медал от европейско първенство за ученици

Купа за най-успешен отбор - Борислав Бояджиев, старши треньор на националния отбор за юноши

За цялостен принос за развитието на българския бокс:

Ивайло Маринов - олимпийски шампион от Сеул-88, световен шампион от Мюнхен-82, носител на световната купа от Монреал-81 и четирикратен европейски шампион от Тампере-81, Варна-83, Атина-89 и Гьотеборг-91

Анани Любенов - президент на асоциацията на боксорите-ветерани в България.