Световният боксов съвет (WBC) завършва подготовката за тържествената церемония, на която знаменитият спортист Мохамед Али ще бъде обявен за Крал на бокса. Това съобщи днес президентът на Световния боксов съвет- Хосе Сулейман от Мексико, който разкри пред пресата някои детайли от последните приготовления и бъдещата коронация на Мохамед Али.

"Короната, скиптърът и наметалото, които ще получи Али, са почти готови, съобщи Сулейман. Той потвърди, че церемонията по връчването на тези царствени регалии ще се състои през декември по време на 50-ия конгрес на ръководената от него организация, който ще се проведе в мексиканския курорт Канкун.

Али ще бъде удостоен с почетното звание за изключителни заслуги в бокса. На коронацията на легендата се очаква да присъстват много бивши и настоящи световни шампиони във версия WBC, включително и Виталий Кличко.

По време на пребиваването на Али в Канкун, боксовата централа ще му предостави за лично ползване частна резиденция и яхта, с която той ще може да си направи кратка обикобка на на карибското крайбрежие на Мексико. По думите на Хосе Сулейман, единствено все още не се знае дали 70-годишният легендарен боксьор ще дойде сам или в компанията на дъщеря си Лейла, която също се състезава на професионалния ринг.